DEN SPANSKE SYGE

Den spanske syge ramte hårdt og ubarmhjertigt og slog omkring 15.000 mennesker ihjel alene i Danmark, da den hærgede for kun 100 år siden. 
Gennem en lang række øjenvidneberetninger kommer vi helt tæt på den angst, sorg og uhygge, der lå tungt over Danmark under epidemien. 

Læs mere
 

kviksølvdagdrøm

Billedet flimrer, asfalten smuldrer, fliserne flytter sig. En serie sproglige øjebliksbilleder med elementer af både lyrik og kortprosa. Mundrette og stemningsfortættede digte.

Læs mere

 

himmelflugt og højdeskræk

Biografien om Love Shop. En historie om at ville lægge hele verden ned. Om forliste venskaber, død og overlevelse. Og om at turde holde fast i en drøm, også når det gør ondt.

Læs mere

svømmepigerne

Historisk biografi om 1930'ernes populære svømmepiger Jenny, Ragnhild og Inge. En fortælling om Danmark i en spændende brydningstid og tre kvinder, der sprængte alle grænser.

Læs mere

 
 

Træer der ligner mennesker 

Skoven har ingen kommentarer. I denne tredje digtsamling fra Tommy Heisz forsøger forfatteren at gå i dialog med træerne, der formede ham engang. I 2013 var bogen den første digtsamling, der blev til ved hjælp af en crowdfunding-kampagne.

Læs mere

 
 

I udkanten 

En slørugle lægger sig til at dø, et lille barn bliver født, og med 35 års mellemrum trasker to mænd rundt i sneen og forsøger at finde et spor. Der bliver givet og taget, når vinteren sætter ind. 'I udkanten' er skrevet hen over en lang og stædig vinter. 

Læs mere

 
 

DET BEGYNDTE MED TIPSLØRDAG

Gennem en række interviews med danske fans af engelske klubber undersøger forfatteren et stykke dansk kulturhistorie. Det hele begyndte med et 'dong'. 

Læs mere

 
 

nætter i mol 

Det lugter mere af Dylan end af Drachmann. Mere af Bowie end af Blicher. Den grafiske designer Tina Schembecker har sat sin kreative og eksperimenterende signatur på hver en side. På den måde er hvert digt blevet til et værk, der lever sit eget liv.

Læs mere

 
 

måske i morgen 

En ungdomsroman baseret på en virkelig historie. En 15-årig pige fortæller om, hvordan det er at vokse op med en mor, der drikker. 

Læs mere

 
 

vovehalse 

En bog for børn, der lige er begyndt at læse. Her kan du læse om Evel Knievel, Houdini, Philippe Petit, kanonkongen John Holtum og andre vanvittige vovehalse, der satte livet på spil. 

Læs mere

 
 

letlæsningsbøger

Tommy Heisz har skrevet en hel serie af bøger for børn, der lige er begyndt at læse. Jeg Læser-bøgerne handler om Landsholdet, USA, Skurke, Bjerge, Hekse og mange andre emner. 

Se alle bøgerne her